jkfashionguide.com :: Model forum
04-03-2021, 09:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: 優惠期內首送$1,379增值功能

網頁皇的網頁計劃已包括必要的服務, 適合大部分客戶需求. 以優惠價格, 替你設計網頁. [ 按此了解基本方案價目 ]

Home   Help Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: 「蜥蜴仔」涉姦女網友  (Read 34107 times)
wilfred_5
攝影師
博士
*

支持度 43

新丁1名

« on: 27-07-2009, 04:35 PM »

[轉貼] 蜥蜴仔 <-model必睇 (有女仔俾人強姦,但已經拉左)

蜥蜴仔<-model必睇(有女仔俾人強姦,但已經拉左) 2009/7/21   

有個女仔今日比人強姦左
http://www.fotop.net/smp7280076 依條link入面的主辦人!
個女仔今日俾佢約左出黎化妝及影相!結果俾佢帶左上賓館強姦!佢仲同個女仔講做依行係咁黑暗的!個個都係這樣的!
個女仔未夠16歲的

2009/7/26  上午 11:09:43   xx 同我講
http://hk.news.yahoo.com/article/090725/3/ddm1.html 拉左佢啦! 引用:
「蜥蜴仔」涉姦女網友

(星島日報 報道)曾在多部周星馳 電影中飾演
「騎呢」角色的「蜥蜴仔」曾德華,涉嫌藉詞為女網友拍照,相約到時鐘酒店,然後強姦對方。「蜥蜴仔」被控一項強姦罪名,昨被解上屯門 法院提堂。

三十一歲的被告曾德華,報稱化妝師,有偷竊和串謀詐騙兩項案底。他被控於本月二十一日,在荃灣 大河道一間酒店內強姦一名女童。曾暫毋須答辯,押後至下月四日在荃灣法院再提堂,待警方進一步調查,期間還押懲教署看管。

控方透露指控時稱,被告透過互聯網結織現年就讀中三的女事主,訛稱為她拍照相約會面,並到涉案酒店,未有使用避孕套下強姦女童。事主案發後翌日報案,被告在警誡下聲稱事主自願性交。

「蜥蜴仔」曾德華,曾演出過多部喜劇,因長於飾演「騎呢」角色,通常擔任重要的臨記角色,曾客串演出多部周星馳電影,包括《行運一條龍》、《我要做Model》、《千王之王二○○○》等。

今次並非「蜥蜴仔」首次涉及刑事案,他在○七年九月因長期無工開財政拮据,計畫在網吧搞派對未能成功,但收取三名青年共八張入場費合共九百六十元,並侵吞該筆款項,被警方拘捕。「蜥蜴仔」其後在荃灣法院承認三項盜竊罪名,被判罰款一千五百元及另賠九百六十元給事主。去年初又兩度與內地女子假結婚賺取一萬元酬勞,被重判即時入獄十八個月。案件編號:屯門刑事二七七三——二○○九。

我的爛相簿.... http://www.fotop.net/wilfred
candy97050
JK夢工場 V-Star 1星級
學士
*

支持度 3

« Reply #1 on: 27-07-2009, 04:53 PM »

佢都ADD過我~仲話耍紅就要同老闆做,問我得吾得!
:::Baby.G:::
小學生
*

支持度 0

« Reply #2 on: 28-07-2009, 01:05 AM »

今日聽男朋友講先知..
真系嚇死我囉..因為我之前都比佢add過我..

佢系話自己開左間公司..又話簽我又點甘..
我都覺得奇怪..講真..我又吾高...又吾系出眾過人..
要簽都吾1定簽我na...系咪先..-3-

之後我叫佢講公c地址..網址..有冰個有名氣d既model
佢比左1條link我..話系佢公司網址..
-3-我睇左好耐..覺得好似fotp..之後
佢又同我講個類無謂野..
我諗諗下問佢::如果我簽..系吾系要應酬咖...
佢話::要...呢1行系咪咖na
我話:::系....我諗..吾洗甘黑暗既..而且...系同人上床先紅..我寧願1世都吾紅luu*
佢::同秀娜都系甘咖na...依加呢個年代..冇乜野ja.....嘟嘟嘟na..
我心諗::你吾好真系當我系個d  十幾歲既小妹妹..你講少少野我就信你na{冇意話其他女仔...比喻泥咖ja}
之後我同佢講..我有男朋友,,佢比得我影相..我都要尊重佢咖..
佢吾鍾意既野我1樣都吾會做..連我自己都接受吾到既野..點可以做呢...sorry  na..個類na

then佢燥底,不停系到問候我mami..又話我哂x佢時間...嘟嘟嘟..{都吾少粗口下,其實佢話我哂佢時間點解仲要系甘不停打粗口泥呢-3-}
我都吾系d由人鬧既乖乖女..當然回應返佢既問候na..
鬧完佢1輪...鎖左佢luu*

之後..見到爵爺on左..比左蜥蝪仔所謂公司網佢睇..
佢吾哂1mins..轉返fotop條link比我睇...-3-原來真系fotop..笑死我..
同其他影c傾...佢地都話::有2個model個d系紅過,,見過.....但系..-3-失蹤左好幾年na..哈哈

如果我之前有放過上泥..可能個個女仔就吾洗比佢....na
好似...................

希望吾會再有呢d事發生...
大家都要小心..
WCHINGMAN
小學生
*

支持度 1

« Reply #3 on: 28-07-2009, 12:54 PM »

佢都有add過我,,但我直接鎖左佢msn\\\
candy97050
學士
*

支持度 3

« Reply #4 on: 28-07-2009, 04:57 PM »

and then i ask with boss ml,did it have money?佢話冇,佢話給老闆昅中開戲給你的錢都吾止呢d $$啦!
and said 要付出先,吾好下下said $$.i think 佢可能連呢些$都騙!
conniiiem
中學生
*

支持度 0

« Reply #5 on: 30-07-2009, 11:55 AM »

佢之前add左我`跟住比左好多自己d資料我!
eg

又話自己係化妝師.拍過好多戲
跟住叫我第2日去outdoor casting
佢幫化妝`我覺得怪怪地所以冇去 Embarrassed
margaret
博士
*

支持度 773

JKvstar經理人margaret 媽

« Reply #6 on: 30-07-2009, 01:06 PM »

轉貼:(星島)2009年7月28日 星期二 06:30
李力持到書展為小朋友講故事。

此外,提到早前「蜥蜴仔」涉嫌強姦女網友一事,他謂:「這行有畀機會蜥蜴仔,他不懂珍惜,更斷送機會,以至永不超生。」

文:駱震寧 圖:朱偉彥

« Last Edit: 30-07-2009, 01:08 PM by margaret » Logged

[y]http://www.youtube.com/v/_u3NRSluZHs&hl=en&fs=1[/y]
[y]http://www.youtube.com/v/6RbkxzqUdcY[/y]
margaret
博士
*

支持度 773

JKvstar經理人margaret 媽

« Reply #7 on: 30-07-2009, 01:18 PM »

轉貼:(星島)2009年7月30日 星期四 05:30

(綜合報道)

(星島日報    報道)十六歲援交少女王嘉梅遭嫖客殺害肢解棄屍案,轟動全城。警方強調,「援交」一詞在本港法例中雖然未有特殊定義,但是提醒現時多項法例都有規限互聯網使用,無論透過互聯網招攬客人、誘使他人提供性服務都屬違法。而今年有百分之十五強姦案及百分之四非禮案受害人,亦從網上途徑認識疑犯。警方呼籲青少年小心使用互聯網,已交專人每日作網上巡邏,加強搜集情報嚴打。記者:馬志剛

援交風氣在港蔓延,已響起警號。警務處    刑事及保安處處長李家超昨日總結今年上半年罪案情況時表示,「援交」一詞近期才興起,本港法例目前未對該詞語有任何特殊定義,「雖無法例針對『援交』,但現行法例對有意圖進行商業性交易,有一定規限。」

商業性交易 有法例規限

他提出,在網上留下徵友援交訊息、利用交友網站招攬客人、進行性交易協議,都屬違法,可能已觸犯「有犯罪或不誠實意圖而取用電腦罪」、「以不道德目的唆使他人罪」,又或是張貼相片、語言等,亦可能干犯「發布淫褻及不雅物品」條例。

如果受害人未滿十六歲,更可能觸犯「防止兒童色情物品條例」。不過,每宗案件不盡相同,難以一概而論。為保障未成年少女,警方如在打擊援交執法行動中截獲年幼少女,會視乎需要轉介社署    跟進。「如果我們覺得受害女士需要得到社署幫助,會通知社署,亦會於有需要的案件,向法庭申請青少年保護令。」

他說,去年九月和今年四月的兩次行動中,已分別拘捕十六名及六名港人,涉嫌操控賣淫及以不道德目的唆使他人罪名,最高判監達廿一個月。

兩大型行動 拘22人

「市民應該明白,利用互聯網結識朋友,和促使非法性交是兩回事。」他強調,警方已交專人每日進行網上監察,「目前每日都有專人於網上巡邏搜集情報,並安排隊伍處理問題,亦有與網站經營者保持溝通。」

他相信,「網站經營者大多願意將信息刪除,因為當中涉及『操控他人賣淫』、『倚靠妓女維生』等罪行。」近日警方已和八個網站的負責人接觸,在相關網頁刊登警告提示訊息,並呼籲網站自律。

籲青少年應保護自己

除了援交,據警方資料顯示,今年上半年的性罪行個案中,有百分之十五的強姦案和百分之四的非禮案,受害人都從網上認識疑犯,青少年應加強警惕。

直言自己曾接觸Facebook、Twitter一類的交友網站的李家超,再三呼籲青少年小心網上交友,應自己保護自己,並重申網上世界亦受法律監管,切勿利用作非法行為。「情報科會從不同層面搜集情報,打擊罪案。」如有青少年在網上聲稱自己涉及黑社會、吸毒及刑事恐嚇如「快閃強姦」等,均會被警方檢控。

請小心~

[y]http://www.youtube.com/v/_u3NRSluZHs&hl=en&fs=1[/y]
[y]http://www.youtube.com/v/6RbkxzqUdcY[/y]
mizzkaty
JK推介 model
學士
*

支持度 19

« Reply #8 on: 30-07-2009, 06:11 PM »

佢都同我講過.好恐怖呀...
好采我BLOCK左佢...

我的MSN: k_hwy@ymail.com
photoholic
小學生
**

支持度 0

« Reply #9 on: 23-12-2009, 11:09 AM »

...................
Jeffery
小學生
**

支持度 0

« Reply #10 on: 07-01-2010, 02:00 PM »

http:// www. mote station. com/jobs_detail.php?id=3986

人渣 http://www.fotop.net/lofuchi Thomas!! 你既所作所為唔好以為無人知, 講真真係可以報警拉你個pk既! 話model個bra走位, 跟住一野伸手去渣人個波, 講明影便服就叫d model影真空, 帶人去同你"合作"既"數字"studio, 經常借d依摸model, 有摸前同後. 仲叫model 底褲都除埋先影得靚, 跟住仲摸人下面!! 仲有再深入個d我唔係度講住. 我知既野有幾真定老作? 你本人好清楚吧? 我現在最少有5名 model可以隨時站出來作證指證你! &nbsp;你知唔知你既行為令幾多model從此唔敢再影相? 你知唔知咩叫人渣!!!! 仲有你要delete你句咩被人玩抹黑, 唔好再扮野啦PK! 如果有其它model想指證他, 請在各forum寫出親身經歷. 我認真作一次聲明. 如果我地再知道有model被你非禮, 我地決定報警拉你. 你的行為一定會坐監
wilfred_5
攝影師
博士
*

支持度 43

新丁1名

« Reply #11 on: 08-02-2010, 11:53 PM »

「蜥蝪仔」強姦女童罪成

(明報)2010年2月8日 星期一 21:40
外號「蜥蝪仔」的特約演員曾德華,被控以介紹模特兒為名,強姦15歲中三女生一案,被判罪成,還押候判。

陪審團退庭商議5小時後,以大比數5比2裁定他強姦罪成。高院暫委法官李翰良下令案件押後至3月2日判刑,索取被告的心理報告及事主的創傷評估報告。被告還押候判。

31歲的曾德華,被控於去年7月21日,在荃灣    大河道翠園小築內強姦15歲女童X。X指,自網上結識被告4天後,填妥被告公司的模特兒合約,兩人即相約於案發當日化妝及影相。但被告卻帶她到時鐘酒店內將她強姦,X指自己當時太驚慌,不敢反抗只能退縮表示不同意,她後來向友人及網友投訴並報警揭案。

我的爛相簿.... http://www.fotop.net/wilfred
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: